Gang- og gulvbelægning

Som en udvikling indenfor VSM Contractor A/S’ ekspertiseområde udfører vi gang- og gulvbelægning af forskelligartede karakterer, såsom ved et almindeligt produktionsgulv, hvor der ønskes en glat og rengøringsvenlig overflade, eller ved områder, hvor der omvendt ønskes en ru og skridfast overflade.

Vi kan f.eks. påføre en epoxy-gulvbelægning, som kan modstå et stort mekanisk pres, og som er modstandsdygtigt over for de fleste kemikalier.

Gulvbelægningsprocessen

Ved belægningsarbejde er det vigtigt at være omhyggelig med rengøring af det allerede eksisterende underlag. Man kan bl.a. foretage en eventuel sandblæsning eller afslibning af ujævnheder og gammel belægning.

Efter endt rengøring påbegyndes selve pålægningen med rullespartling eller -sprøjtning af en til flere omgange, afhængig af ønskede lagtykkelse.

Til sidst skal hele gulvet afsandes, hvis du ønsker en skridsikker belægning.

Skridsikring af gulve

Kunststof belægninger er noget man ikke lægger mærke til, men som findes overalt.

Udstillingslokaler har ofte en kunststofbelægning på gulvet for bedre gang komfort, og broer, stier og trapper har kunststof belægninger for bedre komfort og skridsikring.

Beton broer og bygninger har ofte en belægning der skal sikre mod indtrængende vand, ofte kombineret med skridsikring hvis der er gående/kørende trafik.

Behandling af vandrette gangarealer

Kunststof belægning starter altid med en grundig afrensning af materialet der skal belægges, om det er beton eller stål.

Emnet højtryksrenses, evt. sandblæses og evt. primes, før belægningen påføres.

På vandrette gangarealer vil belægningen typisk bestå af et lag epoxy/polyester, hvor på der lægges et lag mere hvor der iblandes et skridsikrings medie, dette er i mange tilfælde bauxit, men kan også være ovntørret sand eller andre medier der ønskes.

Epoxy systemer benyttes også til at brandbeskytte varmeudsatte emner med.

Vand tætning kan bestå af en elastisk ”gummi” membran kombineret med en skridsikker belægning, eller i nogle tilfælde en belægning med polyester/glasfiber.

Vil du høre mere om, hvad vi har lavet tidligere?

Se flere referencer

Kontakt os for at høre om muligheder og tilbud!

Reference:
DSB

Udført:  
Vandtætning af en gl. betonbro over Borups Allé, med en elastisk gummi membrand, udført for DSB på S-Togs nettet i København.

Reference:
DSB

Udført:  
Skridsikring og maling

Gang og gulvbelægning

Reference:
Århus Stadion

Sted:
Århus

Udført:  
Galvanisering. Maling med Sika EG 1 grunder 50 my.

Maling:
Maling med Sika EG 5 lak 80 my. Gangbelægning med Sika Icosit Elastomstic